Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ:



Κατά αρχήν προς αποφυγή παρεξηγήσεως: δεν εκπροσωπώ κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό μου.

Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη   (Μητσοτάκη ) είναι δηλώσεις Market in. Για τον απλούστατο λόγο: οι βουλευτές, της απόψεις τους της καταθέτουν στο κοινοβούλιο για ψήφιση και όχι για λόγους εντυπωσιασμού στα διάφορα κανάλια.

Όσο για την αμοιβή των βουλευτών η κυρία Μητσοτάκη δεν δικαιούται να ομιλεί όσο η ίδια και το κόμμα της, ΝΔ πριν και Δημοκρατική Συμμαχία τώρα:

 Δεν δέχονται να ανοίξουν οι απόρρητοι τραπεζικοί λογαριασμοί, το απόρρητο των οφσόρ επιχειρήσεων, (ή κάπως έτσι) δεν είμαι ειδήμων, ως προς την διατύπωση.

Αλά πιστεύω ότι κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να διασύρετε το όνομα του πίσω από τέτοια οικονομικά πλυντήρια.

Από αυτά τα οικονομικά πλυντήρια βρίσκονται στις ξένες τράπεζες 600 δις και όχι μόνο.  

Ξέρω όμως ότι εδώ και τρία χρόνια περίπου, υπάρχει στα συρτάρια της βουλής μια πρόταση σε σχέση με τις αμοιβές των βουλευτών:

Όπου προτείνει να μειωθεί ο μισθός των βουλευτών, να μην πληρώνονται για τις διάφορες συνεδριάσεις, …και να παίρνουν σύνταξη από το ταμείο που είναι ασφαλισμένοι στην όποια εργασία τους.

Η πρόταση αυτή έχει επανειλημμένος δημοσιευθεί στον τύπο και έχει δηλωθεί δημόσια κατά καιρούς από πολλά στελέχη του ΚΚΕ. (…)

Η πρόταση βρίσκεται ακόμη στο συρτάρι του προέδρου της βουλής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ίσως το έχει διαβάσει και έκανε το πρώτο βήμα…  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου