Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΌ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ο κ Πρετεντέρης


Κύριε Πρετεντέρη, γιατί ένα εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να γίνει εθνική περιπέτεια? ξέρετε κάτι που δεν ξέρει ο Ελληνικός λαός? Αν ναι!  γιατί δεν μιλάτε καθαρά? Λέτε θα προκύψει αισίως γενική ακυβερνησία αν ο δικομματισμός καταποντιστεί? γιατί?

Μιλάτε και για εικόνα διάλυσης του πολιτικού συστήματος:  τι ακριβώς εννοείτε με αυτό?

Από πού απορρέει η άποψη ότι μετά το δικομματισμό το χάος? τι είναι η Ελλάδα, μήπως οίκος ανοχής, διοικούμενη  από τους πολιτικούς προστάτες?   με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό που ζει και εργάζεται σε αυτή?

Ξέρετε τι έχω καταλάβει: έχω καταλάβει ότι φοβόσαστε την βούληση του λαού και ότι η λεγόμενη δημοκρατία, αρχίζει και τελειώνει στο σημείο εκείνο όπου το σύστημα δεν μπορεί να χειραγωγήσει πλέων το λαό! ή αλλιώς, να τον κοροϊδέψει!

 Έχουνε πέσει οι μάσκες και έχει αποκαλυφθεί το απάνθρωπο πρόσωπο του πολιτικού συστήματος, του συστήματος  που εκπέμπει μόνο βαρβαρότητα, είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει γιατί μόνο αυτό διαθέτει.

Όσο για τα γκάλοπ, τι δουλειά τους κάνουν και την κάνουν πολύ καλά, τουλάχιστον μέχρι τώρα: δεν είναι λίγο αυτό που προσφέρουν (όχι στο λαό) στο σύστημα.

Για σκεφτείτε σε τι κόπο και τι σκοτούρα θα έμπαινε ο ψηφοφόρος χωρίς την δική τους βοήθεια? (συμβουλή,) τώρα ο πολίτης «ξέρει» τι θα ψηφίσει, το μόνο που πρέπει να κάνει ο ίδιος είναι να το βάλει στο φάκελο και να υπακούει στους νόμους αυτών που επέλεξε! Έτσι απλά, ακούραστα, …και προπαντός δημοκρατικά! Αλήθεια!... εκείνο το περίφημο: (στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!)  ισχύει?...


Διαβάστε τον:

 

[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ]

Φοβού τα γκάλοπ!

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με εκλογές και δημοσκοπήσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα.
Ακόμη χειρότερα: υποψιάζομαι ότι οι δημοσκοπήσεις κινδυνεύουν με ένα χαρούμενο Βατερλώ.
Οχι απαραιτήτως επειδή οι εταιρείες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους - παρότι έχω εντοπίσει μερικές παράξενες και αμφιλεγόμενες πρακτικές...
Αλλά επειδή η πρωτοφανής αναστάτωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό δεν επιτρέπει ασφαλή προγνωστικά.
Οταν, λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ στις σχετικά βατές εκλογές του 2009, έχω την αίσθηση ότι οι πολύ δυσκολότερες εκλογές του 2012 κινδυνεύουν να τις αποτελειώσουν.
Το βασικό σημείο στο οποίο θα κριθούν είναι και το πλέον απροσδιόριστο: το ποσοστό του δικομματισμού. Τι θα πάρουν, δηλαδή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ενα ποσοστό που θα καθορίσει όχι μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και γενικότερα το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό.
Σύμφωνα με τις έως τώρα μετρήσεις, η εικόνα των δύο κομμάτων μοιάζει σχεδόν ψυχεδελική.
Εχουμε ένα ΠΑΣΟΚ γύρω στο 10% (ακόμη και 8% «εκλογική επιρροή» τού έδωσε μια δημοσκόπηση!), με μια ΝΔ που κυμαίνεται από 17% έως 32%!
Αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, λοιπόν, το άθροισμα των δύο κομμάτων δύσκολα ξεπερνά το 1/3 των ψήφων. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα οδεύει αισίως στη γενική ακυβερνησία - επιχείρημα το οποίο (στη βάση των δημοσκοπήσεων) ακούστηκε ακόμη και στις συνεδριάσεις του Eurogroup!
Δεν θα μπω στην κουβέντα αν οι καταγραφές αυτές αποτελούν αντικειμενικά δεδομένα ή αν υπηρετούν σκοπιμότητες - σίγουρα, πάντως, δίνουν μια εικόνα διάλυσης του πολιτικού συστήματος.
Αναρωτιέμαι όμως μήπως συμβαίνει κάτι χειρότερο: μήπως, δηλαδή, καταγράφουν ένα καθημερινό κλίμα, το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εκφραστεί και στην κάλπη - τουλάχιστον όχι σε αυτή την έκταση...
Διότι εδώ προκύπτει μια σαφής αντίφαση. Οι ίδιες έρευνες εμφανίζουν έναν λαό ιδιαίτερα φοβισμένο, ο οποίος σε ποσοστά 77%-80% αντιλαμβάνεται το ευρώ περίπου ως μοναδική σταθερά στο αβέβαιο μέλλον του.
Ερώτημα: Πώς συμβαδίζει αυτή η διαπίστωση με τη συρρίκνωση των κομμάτων διακυβέρνησης; Δεν το γνωρίζω.
Αλλά, αν συμβαδίζει, τότε η Ελλάδα θα αποδειχθεί η μοναδική δυτική δημοκρατία που σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας στρέφεται αριστερά. Που θέλει το ευρώ, αλλά ψηφίζει εκείνους που το θέτουν σε κίνδυνο.
Ξέρω, ξέρω... Θα μου πείτε για την οργή, την αγανάκτηση, τον θυμό της κοινωνίας. Ολα αυτά ισχύουν. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε πώς θα εκφραστούν και στην κάλπη.
Οταν θα πρέπει όχι μόνο να διαμαρτυρηθείς ή να τιμωρήσεις, αλλά να βρεις και κάποιον για να κυβερνήσει - χωρίς εθνικές περιπέτειες!

Οι απόψεις σας

Να βρω κάποιον να κυβερνήσει... Λιγουλάκι δύσκολο με την παρούσα ποικιλία "πολιτικών". Μάλλον θα ρίξω ζάρια κι ότι βγει.
Ένας αναγνώστης29/2/2012 17:09
εγω παντος δεν φοβαμαι. Αποκλειεται να ψηθησω αυτους που ειναι οι υπευθυνοι για την σημερινη κατασταση. Η Ελλαδα εχει τουρισμο και ναυτιλια. Επιπροσθετα μπορουμε να εχουμε και ποιοτικη γεωργια.
Ανδρεας29/2/2012 16:23
Φοβάστε μήπως χαλάσει η συνταγή της αηδιαστικής πολιτικής σούπας κ. Πρετεντέρη. Εκεί είστε. Αλλά κι εμείς ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ για να ανατρέψουμε όσα μας ετοιμάζουν.
η αγανάκτηση δεν έχει όρια29/2/2012 14:51
Έχετε απόλυτο δίκιο κ.Πρετεντέρη. Τα γκάλοπ στην παρούσα φάση είναι ή αναξιόπιστα ή καθοδηγούμενα. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός ότι πάνω από το 1/3 των συμπολιτών μας φαίνεται ότι ακόμη επιμένει να δηλώνει ότι θα ψηφίσει τα κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα και τον λαό της; Παραείναι μεγάλο το νούμερο.
Λίμπκνεχτ29/2/2012 13:48
εθνικη επιταγη ειναι να μην συγκεντρωσουν μαζι 150 εδρες οι προδοτες.........
www29/2/2012 13:12
Σωστα ! Άλλο διαμαρτυρία και άλλο τί ψηφίζουμε ! Κατά τον αρθρογράφο οι μόνοι που μπορούν να μας βγάλουν απο την κρίση είναι αυτοί που την δημιούργησαν ......ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ !Για πόσο ηλίθιους μας παιρνάνε Θεέ μου !!!!!
Μήτσος29/2/2012 13:04
εκτος τόπου και χρόνου
ξορα29/2/2012 12:42
Ποιές εκλογές Γιάννη;Που τις είδες εσύ;Αν δεν δώσουν οι Γερμανοί το οκ εκλογές ΔΕΝ γίνονται.Και άσε το Σαμαρά να μας δουλεύει ότι χρειαζόμαστε εκλογές (αλλά ο ίδιος δεν αποχωρεί απ την συγκυβέρνηση για να προκυρηχθούν)Αλλά και αν δώσουν το ΟΚ οι Γερμανοί θα μας στείλουν σταυρωμένα και έτοιμα ψηφοδέλτια σφραγισμένα τα οποία θα μοιραστούν απο τις εφορίες η από την αστυνομία Άλλωστε το είπε ο Γιούνγκερ.Αν θέλετε εκλογές θα ψηφίστε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.Ε ρε κατάντια
Περιστέρι29/2/2012 10:12
Καλά τα λέει ο αρθογράφος, πίσω στο μαντρί όλοι, ΤΩΡΑ!
Ξενοφών Δημαράς29/2/2012 10:01
Κύριε Πρετεντέρη, η ατροφική πείρα που έχω περί τα κοινωνικά με ωθεί στο συμπέρασμα ότι ο Νεοέλληνας γνωρίζει επακριβώς ποιόν ΔΕΝ επιθυμεί να τον κυβερνήσει, ουδόλως όμως τον απασχολεί το ποιόν θα επέλεγε να το αποτολμήσει και με τι πάνω-κάτω θα όφειλε να μοιάζει αυτή η πολιτική οντότητα - ούτε καν για το αν θα έπρεπε να είναι πολιτική. Ελπίζω να σας βοήθησα.
Απόστρατος29/2/2012 00:01

Οι απόψεις σας

Ονοματεπώνυμο *
Email
Μήνυμα *
Τα πεδία που εμφανίζονται με * είναι υποχρεωτικά
Δεν δημοσιεύονται σχόλια με κεφαλαία ή και λατινικούς χαρακτήρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου