Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΠΟΝΤΙΚΕΣ του ΔΟΛ


Οι απόψεις σας

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους ΚΡΥΦΟΠΟΝΤΙΚΕΣ (δεν δημοσιεύθηκε)

Και ύστερα ξυπνήσατε όλοι, ντροπή σας κρυφοπόντικες βολεμένοι. Αν έχετε πολικά επιχειρήματα ελάτε να τα πείτε στο λαό, μπροστά του, με πρόσωπο καθαρό, για να ξέρει και ποιόν μιλάει, … αν δεν είστε μηχανάκια του συστήματος, (κουκουλοφόροι) της πένας! Γιατί δεν δοκιμάζετε κάνετε και σεις μια συγκέντρωση προβάλλοντας της απόψεις σας; ο κόσμος έχει λογική, θα σας καταλάβει, ή μήπως πίσω από τις πετρούλες που πετάτε κρύβετε (αι) η ταύτιση σας με την κόλαση που περνάμε; Και η πρόταση: το «προϊόν» που λέγετε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, έληξε! Λαϊκή Εξουσία Λαϊκή Οικονομία, τώρα! πριν σαπίσουμε και μείς μαζί του….
...ακολουθούν οι κρυφοπόντικες:

Αριστεροί... μπαλαδόροι!


Του Ι. Κ. Πρετεντέρη


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012




Και η Αριστερά; θα με ρωτήσετε. Καλά ευχαριστώ. Εχει πιάσει στασίδι στις κερκίδες και αποδοκιμάζει όσους ιδρώνουν στο γήπεδο.

Διότι για την Αριστερά τίποτα απ' ό,τι συμβαίνει δεν συμβαίνει πραγματικά. Ολα είναι μια παντομίμα για τα μάτια του κόσμου.

Η διαπραγμάτευση είναι «θέατρο». Η διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού είναι «παρωδία». Η προσπάθεια να διατηρηθούν οι συμβάσεις αποτελεί «κοροϊδία». Και οι πολιτικοί αρχηγοί πηγαινοέρχονται στον Παπαδήμο όχι επειδή προσπαθούν να διασώσουν κάτι από τις απαιτήσεις της τρόικας αλλά για να παίξουν μπιρίμπα.

Ακόμη πιο επιβαρυντικό είναι ότι (όπως έγραφε και η χθεσινή «Αυγή) τινές των αγωνιζομένων αναδίδουν τη «διακριτή οσμή» της «Πασοκίλας» - ή της «πασοκικής αλητείας», αν προτιμάτε... Ομολογώ ότι ουδέποτε είχα υποψιαστεί πόσο αριστερή είναι η αντίληψη να εκφράζεις τη διαφωνία σου με όρους δυσοσμίας!

Μη σας ξενίζει, όμως, η έκφραση σιχαμάρας. Η Αριστερά αυτοδικαίως θεωρεί ότι κανείς δεν πασχίζει πραγματικά για τη ζωή των ανθρώπων. Κανείς δεν δικαιούται πεποιθήσεις και ευαισθησίες. Κανείς δεν πονάει, ούτε αγωνίζεται για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.

Εκτός από την ίδια. Μόνη αυτή κατέχει το ηθικό προτέρημα να κλείνει τη μύτη στη μυρουδιά των αντιπάλων της. Μόνη αυτή αποφάσισε ότι μπορεί να διαμορφώνει τα πράγματα κάνοντας φασαρία από την εξέδρα. «Παίξτε μπάλα, ρεεε!».

Αλλά ούτε αυτό μοιάζει πρωτοφανές. Τα ελληνικά γήπεδα είναι γεμάτα από τέτοιους μπαλαδόρους. Ειδικότεροι από τους προπονητές, καλύτεροι κι από τους παίκτες, ξέρουν πάντα τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι, ποιο είναι το σωστό της κάθε στιγμής.

Ετοιμοι να αποδοκιμάσουν, να επικρίνουν, να εκνευριστούν, να υποδείξουν, να γιουχάρουν, να ξεσκεπάσουν. Με ένα σακουλάκι πασατέμπο στο χέρι...

Και όταν οι άλλοι πασχίζουν το παραμικρό προστρέχουν έτοιμοι να απαξιώσουν κάθε προσπάθεια. Με το επιχείρημα ότι εκείνοι θα έκαναν καλύτερα αυτό που δεν προσπάθησαν ποτέ. Θέατρο, λοιπόν, η διαπραγμάτευση!

Είναι προφανές ότι ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα της Αριστεράς να διαφωνεί με όσα συμφωνούν οι άλλοι. Αλλά κι ότι ουδείς της έχει παραχωρήσει το δικαίωμα να διαβάλλει την πολιτική και ηθική υπόσταση των άλλων.

Μπορεί ασφαλώς να κρίνει το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί, όμως, να απαξιώνει εκ του ασφαλούς την προσπάθεια.

Η οποία θα είχε σίγουρα μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας αν μια τόσο ικανή στη διαπραγμάτευση Αριστερά έπαιρνε κι αυτή θέση στο τραπέζι όπου κρίνονται τα πράγματα.

Εστω και αν τα ευαίσθητα ρουθούνια της χρειαζόταν να παραβλέψουν για λίγο τη «διακριτή οσμή» της «Πασοκίλας».



Οι απόψεις σας

αν κατα σατανικη συμπτωση,απο την καλπη ξεπηδουσε ενα 40 τοις εκατο υπερ του κ.κ.ε,.τι θαλεγε η παπαρηγα? ειναι δακτυλος των μυστικων υπηρεσιων.αν τα αριστερα κομματα θελαν να μην περασει το αντιλαικο μνημονιο,,απλα,θα εδιναν εντολη να παραιτηθουν μερικοι βουλευτες τους,.και να πηγαιναμε σε εκλογες,.οσο για τον σαμαρα?δεν προτεινε ουτε ενα,μα ουτε ενα μετρο περιστολης των δαπανων στο δημοσιο μεχρι τωρα,.το πολιτικο συστημα σαπισε, ας βοηθησουμε ολοι μας για ενα αλλο νεο πολιτικο συστημα,.

γιαγιας γιαννης10/2/2012 12:47

Αγαπητέ κύριε,αν στη θέση των "μπαλαδόρων της κερκίδας", (με λίγη δόση φαντασίας), βάλλετε τον εαυτό σας, θα δείτε ότι ... πολύ τους μοιάζετε: αναλόγως πολιτεύεστε κι εσείς ... "παίξτε μπάλα ρεεε" ! και ενίοτε ... πετάτε και μπουκάλια με νερό!!!

Κεμανίδης Γιάννης10/2/2012 09:58

Ρε παιδιά, είμαστε τόσο πίσω, που ακόμα βλέπουμε ο ένας τον άλλο σαν "ο αριστερός" και "ο πασόκος"? Τσακωνόμαστε ακόμη μεταξύ μας? Λοιδορούμε ακόμη ο ένας τον άλλο για να επιβεβαιώσουμε τη μικρότητά μας, τώρα που ο λύκος έχει μπει στο μαντρί και μας τρώει έναν έναν? Δίκιο έχει ο Πρετεντέρης, από την άποψη ότι πρέπει όλοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να πέσουμε να σώσουμε τους εαυτούς μας, τη χώρα μας, κι αυτά που αγαπάμε, πρόσωπα και ιδανικά. Τέρμα πια η αντιδικία μεταξύ μας. Αγώνας ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας τον ίδιο, είναι το μονο που θα μας σώσει.... Άδικο έχει ο Πρετεντέρης γιατί ονοματίζει, και δακτυλοδείχνει συγκεκριμένους, και όχι όλους. Έπρεπε να ονοματίσει και να κατηγορήσει όχι μόνο αυτούς, αλλά και εμένα που κάθομαι στο ιντερνετ και γράφω αντί να είμαι έξω να δω τι θα γίνει με τη χώρα, τη δουλειά και το σπίτι μου. Ακούγομαι γραφικός, αλλά θα πρέπει να κάνουμε κάποια στιγμή την υπέρβαση, και να νικήσουμε πρωτα τον εαυτό μας. Αλλιώς πως θα νικήσουμε το θηρίο?

Γιάννης Κ.10/2/2012 09:24

Οχι, κύριε Πρετεντέρη! Λάθος! Χρωστάτε στην Αριστερά, φαίνεται, κάποια χάρη. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν καν στο γήπεδο. Είναι καθισμένοι στον αναπαυτικό και ακίνδυνο καναπέ τους, παρακολουθούν τα γεγονότα στην τηλεόραση και ασκούν πολιτική εκ του μακρόθεν. Έχουν ήδη εδώ και καιρό, στη βάση στρατηγικής απόφασης, ακυρώσει τους λόγους της ύπαρξής τους. Ουσιαστικά έχουν αυτοακυρωθεί! Κάθε κόμμα υπάρχει, διαβουλεύεται, διατυπώνει θέσεις και καταθέτει ένα πρόγραμμα με ένα μοναδικό σκοπό: Να συμμετέχει, κάποτε, στην Κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, για να βελτιώσει, κατά την άποψή του, τον κόσμο. Κάθε κόμμα; Η ελληνική Αριστερά (ιδιαίτερα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) αποδεικνύει πως όχι! Έχουν καταδικάσει τον εαυτό τους στους ...Λακεδαιμόνιους του Αλέξανδρου.

Πάνος Δροσινάκης10/2/2012 01:28

Φαίνεται ότι δεν έχετε επαφή με τον αγώνα για εργασία και τους αγώνες για εργασία αλλά τα βλέπετε από την εξέδρα.Παρά τις όσες διαφωνίες και επιφυλάξεις έχω δεν μπορώ παρά να πω ότι μόνο από την αριστερά και τον κόσμο που προσπαθεί σιγά σιγά να αποκτήσει πολιτικό λόγο μπορεί να βελτιωθούν τα πράγματα.Σε αυτή τη φάση ή στηρίζεις τις προσπάθειες της κυβέρνησης (ορατά τα αποτελέσματα) ή τραβάς για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.Εσείς κ Πρετεντέρη ειλικρινά από ποιούς περιμένετε να χτιστεί ένα καλύτερο αύριο; Από τους δεξιούς πολιτικούς; τους πολιτικούς του Πασοκ; ή μήπως από εσάς;

Μάριος Χατζής9/2/2012 16:50

Απο τις απαντήσεις καταλαβαίνω οτι η κοινωνία ειναι χειρότερη απο τους πολιτικούς. Εαν ακομα δεν καταλαβαμε τι φτα;iei, τοτε είμαστε εκτος τοπου και χρονου.Ποια αριστερα κ.Πρετεντέρη, αυτοι που ειναι μονο θεωρίες και στην πράξη είναι οι χειρότεροι;

Ελένη Ν.9/2/2012 16:14

Εαν υπεγραφε και η αριστερα εσεις τι δουλια θα ειχατε κ. Πρετεντερη.

Γιαννακης9/2/2012 16:14

Δηλαδή ο κόσμος χάνεται και εσύ αγαπητέ ψάχνεις πως έβηξε η αριστερά.Δεν πας καλά μου φαίνεται.

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ9/2/2012 16:05

k.p.9/2/2012 13:32Πεστα χρυσοστομε. Για αυτο το κκε εχει 80% στους δημοσιους υπαλληλους ενω η δεξια (πασοκονδ) μολις 20%! Τι αδικια κι αυτη!

Βολεμενο κονσερβοκουτι9/2/2012 15:36

κ. Πρετεντερη,τρεμετε μην κατεβουν απο την κερκιδα στο γηπεδο...:)))

Μητσος9/2/2012 14:38

Οι απόψεις σας

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους ΚΡΥΦΟΠΟΝΤΙΚΕΣ (δεν δημοσιεύθηκε)

Και ύστερα ξυπνήσατε όλοι, ντροπή σας  κρυφοπόντικες βολεμένοι. Αν  έχετε πολικά επιχειρήματα ελάτε να τα πείτε στο λαό, μπροστά του, με πρόσωπο καθαρό, για να ξέρει και ποιόν μιλάει, … αν δεν είστε μηχανάκια του συστήματος, (κουκουλοφόροι) της πένας! Γιατί δεν δοκιμάζετε κάνετε και σεις μια συγκέντρωση προβάλλοντας της απόψεις σας; ο κόσμος έχει λογική, θα σας καταλάβει, ή μήπως  πίσω από τις πετρούλες που πετάτε κρύβετε (αι) η ταύτιση σας με την κόλαση που περνάμε;  Και η πρόταση: το «προϊόν» που λέγετε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, έληξε!  Λαϊκή  Εξουσία Λαϊκή Οικονομία, τώρα! πριν σαπίσουμε και μείς μαζί του…. Σάπιοι!...
ΥΓ η φράση κρυφοπόντικες δεν αφορά τον αρθρογράφο Γ.Π (γραφει επωνυμα)

   Του Ι. Κ. Πρετεντέρη


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου