Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Προσοχή! δεν είναι αρνιά είναι λύκοι με προβάτου φορεσιά...

Πρωτομαγιά με τις σημαίες του κεφαλαίου θέλει το ΚΕΑ! 

Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ανήκει και ο ΖΥΡΙΖΑ


Να «μαγαρίσει» και την εργατική Πρωτομαγιά θέλει ο ευρωοπορτουνισμός που εκφράζει το«Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς». 
Ετσι, απευθύνει κάλεσμα «να ανακηρύξουμε την Πρωτομαγιά του 2015 σε "Ευρωπαϊκή Μέρα Κατά της Λιτότητας" και να μετατρέψουμε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε ενωτικές κινητοποιήσεις για την αλλαγή στην Ευρώπη»!
Στην πραγματικότητα, καλεί τους εργάτες να εκχωρήσουν και αυτή ακόμα την, εμβληματική της ταξικής πάλης, μέρα στους ταξικούς τους αντιπάλους, διαδηλώνοντας όχι με τα λάβαρα της εργατικής τάξης αλλά με τις σημαίες των συμφερόντων των καπιταλιστών!
Το κάλεσμα αυτό περιλαμβάνεται σε απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο των Προέδρων του ΚΕΑ κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του στην Αθήνα, στην οποία δε γίνεται καμία προσπάθεια να κρυφτεί η στόχευση να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης ώστε να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία στην Ελλάδα.
Αλλωστε, πρόκειται για στόχο που δεν περιορίζεται μόνο στα ελληνικά σύνορα αλλά υιοθετείται από αστικές τάξεις ή τμήματά τους και άλλων καπιταλιστικών κρατών.
Ετσι, δεν εκφράζουν απλά τη συμπαράστασή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, αναπαράγοντας αυταπάτες περί «αρχής μιας νέας περιόδου για την Ευρώπη», την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υπογράφει τη μία μετά την άλλη τις δεσμεύσεις στην ΕΕ για απαρέγκλιτη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Γνωστοποιούν και μια σειρά πρωτοβουλιών για την έμπρακτη έκφρασή της με ένα πλαίσιο που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ελάχιστες των λαϊκών αναγκών αλλά είναι συνολικά προσανατολισμένο στην επιδίωξη στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης: «Η Ευρωπαϊκή Αριστερά συνεχίζει να αγωνίζεται για τη δραστική επαναδιαπραγμάτευση των δημοσίων χρεών, τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας και τη μετάβαση σε μια νέα φάση δημοσίων επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάκτηση των κοινωνικών υπηρεσιών και την προώθηση βιώσιμων αναπτυξιακών προγραμμάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα εκμεταλλευτούμε κάθε υπάρχουσα ευκαιρία και όλες τις επερχόμενες διεθνείς συναντήσεις, για να συντονίσουμε τις δράσεις μας».
Μεταξύ αυτών των ευκαιριών δηλώνεται η πρόσφατη συνάντηση της Φρανκφούρτης ενάντια στην ΕΚΤ, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στην Τυνησία, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Εναλλακτικών στο Παρίσι, στις 30-31 Μάη, «για να συγκροτήσουμε άλλον ένα χώρο σύγκλισης των ευρωπαϊκών φορέων που αγωνίζονται για την αλλαγή», η κινητοποίηση των «θεσμικών μας εκπροσώπων σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στην κατεύθυνση της επεξεργασίας και παρουσίασης κοινών θεσμικών πρωτοβουλιών στα αντίστοιχα κοινοβούλια σχετικά με τον τερματισμό των μέτρων λιτότητας και την εφαρμογή μέτρων για την εργασία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή». Ακόμα, η κινητοποίηση των δυνάμεών τους για «τη δημιουργία ανοιχτών, δημοκρατικών και περιεκτικών "Συμμαχιών Κατά της Λιτότητας" σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου