Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Από την κινητοποίηση των καθαριστριών την περασμένη βδομάδα




Από την κινητοποίηση των καθαριστριών την περασμένη βδομάδα
Κλιμακώνουν τον αγώνα οι απολυμένες καθαρίστριες



Συναυλία σήμερα στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αύριο συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο ίδιο μέρος


Σε νέες κινητοποιήσεις 



προχωρούν σήμερα κι αύριο οι απολυμένες


καθαρίστριες και καθαριστές του υπουργείου 


Οικονομικών, 



διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και 


σταθερή 



δουλειά. Σήμερα, στις 6 μ.μ.διοργανώνουν 


συναυλία μαζί με 



τονΠανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο έξω από το υπουργείο 



Διοικητικής 


Μεταρρύθμισης καιαύριο πραγματοποιούν συγκέντρωση στη 1 


το μεσημέρι και πάλι έξω από το υπουργείο.

Στην αυριανή συγκέντρωση θα αναπαραστήσουν τη «Σταύρωση του Χριστού» συμβολίζοντας τις συνθήκες που ζουν οι ίδιοι/ίδιες και οι οικογένειές τους. Κινητοποίηση είχαν κάνει και την περασμένη Παρασκευή στο ίδιο υπουργείο, με τη στήριξη και την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ. Οι καθαρίστριες/καθαριστές απευθύνουν και τώρα κάλεσμα σε εργαζόμενους και συνδικάτα να ενισχύσουν τον αγώνα τους, συμμετέχοντας στη συναυλία και τη συγκέντρωση. Με κοινή τους ανακοίνωση οιΣύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και«Σωκράτης» καλούν στη συναυλία.
Πρόκειται για 300 καθαρίστριες που εργάζονταν στις εφορίες με μηνιαίες συμβάσεις έργου, ορισμένες από αυτές για περισσότερα από 10 χρόνια, και απολύθηκαν το 2013. Η δική τους υπόθεση διαχωρίστηκε από τις 600 καθαρίστριες αορίστου χρόνου του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες απολύθηκαν μετά τη διαθεσιμότητα και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τις επαναπροσλάβει.
Χτες, εκπρόσωποι των καθαριστών είχαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Τσουκαλά. Στο αίτημά τους για επαναπρόσληψη, αντιπρότεινε ως εναλλακτικές «λύσεις» να μοριοδοτηθούν σε κάποιο επόμενο διαγωνισμό (σ.σ. με το σκεπτικό να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν) ή να προσληφθούν προσωρινά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή να δημιουργήσουν «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση» (ΚΟΙΝΣΕΠ, συνάπτοντας σύμβαση με το Δημόσιο ως ελεύθεροι επαγγελματίες)!
Οι καθαρίστριες απέρριψαν και τις τρεις προτάσεις λέγοντας ότι η μόνη λύση που αποδέχονται είναι η άμεση επαναπρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η πρόταση για ΚΟΙΝΣΕΠ αναδεικνύει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τις εκλογές έλεγε πως στηρίζει τη δημιουργία τους αλλά με τρόπο τέτοιο ώστε να μη μεταφέρονται τάχα λειτουργίες του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να μη γίνονται οι ΚΟΙΝΣΕΠ όχημα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Τσόκας Σπύρος, είχε σημειώσει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», προασπιζόμενος την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) να συμβάλει στο μηχανισμό προώθησης των ΚΟΙΝΣΕΠ, ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά σε λειτουργίες του Δημοσίου όπως «πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, προνοιακές παροχές,καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός». Να όμως που σήμερα η κυβέρνηση έρχεται να πει τα αντίθετα και παροτρύνει τις καθαρίστριες να δημιουργήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου