Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΔΡΑΚΟΥΛΑ» ΜΕΡΚΕΛ


Να ποια «ανάπτυξη» θέλουν!



Περίπου 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι στη Γερμανία αμείβονται με λιγότερα από πέντε ευρώ ωρομίσθιο, σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου Εργασίας του πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ - Εσεν.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι μεταξύ 1995 και 2010, έχει αυξηθεί κατά 2,4 εκατομμύρια ο αριθμός των εργαζομένων που αμείβονται με λιγότερα χρήματα και ότι το 23% παίρνει περίπου το βασικό μισθό.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη του γερμανικού ινστιτούτου στατιστικών «Destatis», μεταξύ των γυναικών ηλικίας 20 ως 64 ετών που εργάζονται στη Γερμανία, το 45,6% εργάζεται με μερική απασχόληση.

Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος για τις γυναίκες είναι 30,8%. Σύμφωνα, τέλος, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τη γερμανική αγορά εργασίας, πάνω από επτά εκατομμύρια εργαζόμενοι δουλεύουν με μισθό κάτω από 400 ευρώ (!) και μάλιστα δίχως δυνατότητες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σύνταξης.

Αυτή είναι η εικόνα της καπιταλιστικής «ατμομηχανής» της ΕΕ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία ευαγγελίζονται και στην Ελλάδα όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Σ' αυτή την ανάπτυξη, η φτώχεια για το λαό περισσεύει, όπως και στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

Η εικόνα που καταγράφει η αγορά εργασίας στη Γερμανία και η οποία θρέφει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, είναι μονόδρομος για την ντόπια πλουτοκρατία και γι' αυτό δεν μπορεί να αποτελεί όραμα για τους εργαζόμενους και το λαό.

Αυτοί έχουν κάθε λόγο να παλέψουν με το ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και λαϊκή ευημερία.

Παρμένο από την εφημερίδα Ριζοσπάστης 15/3/2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου