Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τι είναι ακραίο τελικά?...


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΟΙ Καθημερινή 22/3/12

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν θέσεις εργασίας και θα τη βάλουν στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ξέρετε τι είδους ανάπτυξη εννοεί, εννοεί ανάπτυξη fast track με εργασιακές συνθήκες λάστιχο και μισθούς 250-300 ευρώ.

 Και συνεχίζει:

Ορισμένες ακραίες ομάδες ακτιβιστών πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν, κατά το δοκούν, σημαντικές επενδύσεις χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Που είδε τέτοιο εμπόδιο ο ‘’ποιητής’’ μόνο εκείνος το ξέρει, εκτός και αν εννοεί τους αγώνες που γίνονται όπου υπάρχει ακόμη οργανωμένο κίνημα και αντιστέκεται για να μην περάσει ο οδοστρωτήρας των κατακτήσεων. Να αποτραπεί η σκλαβιά!

Παρακάτω μας λέει:

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, ειδικά όταν οι συγκεκριμένες επενδύσεις έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή και έχουν την έγκριση όλων των αρμοδίων αρχών ή και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ποια βουλή και ποιο συμβούλιο της επικρατείας θα το σχολιάσουμε παρακάτω να δούμε ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να συγκυβερνήσουν αφού πριν εκλεγούν απέκλειαν άπαντες την συνεργασία και ζητούσαν από το λαό να εκλεγούν αυτοδύναμα!

Ο ανορθόδοξος πόλεμος στην επιχειρηματικότητα είναι καταστροφικός στη σημερινή συγκυρία και στερεί πολύτιμες θέσεις εργασίας από ανθρώπους που τις έχουν απόλυτη ανάγκη. Όσο για το τι επιτρέπεται και τι όχι, αρμοδιότητα να το αποφασίσουν έχουν η Βουλή, οι αρχές και τα δικαστήρια και μόνον. 

Θράσος απύθμενο! αυτοί που έχουν ενθυλακώσει όλο τον πλούτο του λαού μέσω της δικής τους επιχειρηματικότητας και μας είχαν σε δίαιτα με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας, (αυτό και αν δεν είναι ανορθόδοξο) τώρα που ήρθε η κρίση τους να έχουν την απαίτηση να τους πληρώσουμε και τη ζημιά που δεν κάναμε.

Εμείς είναι αλήθεια ότι έχουμε κάνει ζημιά αλά μόνο στον εαυτό μας: είναι που τους ανεχτήκαμε και ακόμη τους ανεχόμαστε να μας κλέβουν τον κόπο μας, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια μας τη ζωή!

Και να ανεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο κι από πάνω αφού μας έχουν τυλίξει σε μια κόλα χαρτί. Αυτό το χαρτί πρέπει να καταστρέψουμε, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα!

Όσο για το ποιος έχει ή δεν έχει δικαίωμα απέναντι στο νόμο, όπως  προσπαθούν να μας νουθετήσουν οι κύριοι της Καθημερινής, τους απαντάμε πως αυτό έχει πολλές ερμηνείες, με  πρώτη αυτή που εσείς υποστηρίζετε για τους δικού σας λόγους: η νομιμότητα και τα κεφάλια μέσα! όπως  σε παλιότερες εποχές που η ανωριμότητα του κόσμου το ‘’σήκωνε’’ και ο νόμος ήταν κάτι σαν το ευαγγέλιο της Κυριακής στην εκκλησία.

 Αυτό όμως με τον καιρό άρχισε να φθίνει, γιατί ο λαός αποχτούσε γνώση, άρα προόδευε! και τον νόμο τον έγραφε στα παλιά του υποδήματα, υποχρεώθηκε να πάρει θέση και να αγωνιστεί κατά του νόμου που τον αδικούσε.  Έτσι  αναβάθμισε το επίπεδο της δικής του ζωής και κατ επέκταση της οικογένειας του. (άλλαξε τον νόμο)

Η ιστορία είναι γνωστή και αυταπόδειχτη: είναι οι κατακτήσεις που τον ανέδειξαν ισότιμο μέλος σε ένα κόσμο που δεν είχε προηγούμενο μέχρι της μέρες του. Αυτό κύριοι νομολάτρες ονομάζεται πρόοδος!

 Είναι πρόοδος η αναβάθμιση της ζωής, για αυτόν που την κατάχτησε! και θα είναι πισωγύρισμα αν δεχτεί να χαθούν τα δίκαια του. Για ποιο λόγο άλλωστε; δεν υπάρχει κάποια ανάγκη που να τον πείθει για αυτή την αναγκαιότητα;

Το αντίθετο συμβαίνει στην παρούσα φάση, ο ιδρώτας του κοσμάκη παίζει στην ρουλέτα των ανταγωνισμών, ευημερούν οι αριθμοί και περισσεύουν οι άνθρωποι. Νόμιμα!!!

Και κάτι ακόμη. Δεν νομίζετε ότι σήμερα όσοι νόμοι ψηφίζει αυτό το συνονθύλευμα που έχουν ονομάσει κυβέρνηση, νόμιμα! (…) δεν είναι τίποτε άλλο από μια απάτη;

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να συγκυβερνήσουν αφού πριν εκλεγούν απέκλειαν άπαντες την συνεργασία και ζητούσαν από το λαό να εκλεγούν αυτοδύναμα?

Αυτή την εντολή έδωσε ο λαός, έτσι δεν είναι; Επομένως οι νόμοι είναι ταξικοί και  αυθαίρετοι, όπου μπορεί το σύστημα να ξεγελάσει το θύμα, στην προκειμένη περίπτωση το λαό, το βαφτίζει λαϊκή εντολή! Νόμιμα!

 Αν τύχη και δεν του βγει όπως τώρα καλή ώρα, έχει τρόπο να την καβατζάρει, έχει το  (Σύνταγμα Λάστιχο!) ή το Λάστιχο Σύνταγμα, όπως το προτιμάτε.

Κοντολογίς: στου κρεμασμένου το σπίτι να μην ομιλείτε όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Μένιος, για σκοινί.

Καλά κάνει ο λαός και αντιστέκεται δεν έχει άλλη επιλογή, όσο ποιο γρήγορα οργανωθεί, τόσο μικρότερες οι θυσίες.

Δεν έχει το δικαίωμα να έχει ζήσει αυτός καλύτερα από τα παιδιά του και να τα παραδώσει στο δήμιο ως σαν να γύρισε ο χρόνος στην π Χ εποχή.

Και σεις που για τους δικού σας λόγους βάζετε σήμερα το κεφάλι στην άμμο, σκεφτείτε και σεις τα δικά σας παιδιά και  πόσο  σίγουροι είστε ότι θα θελήσουν και αυτά να στρουθοκαμηλίσουν, να σας μιμηθούν; Εφόσον θα υπάρχει ακόμη άμμος ! (...)          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου