Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ...


Το δικό μου συμπέρασμα για το αρθράκι που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ότι ο γράφων αυτό, είναι προβοκάτορας και του δίνω την απάντηση που ακολουθεί:  

…Την γύμνια σου την πολιτική, μπορείς να την διαπιστώσεις αν κουβεντιάσεις με έναν απλό συνειδητοποιημένο  εργαζόμενο έστω και Στ δημοτικού, -  εκεί θα διαπιστώσεις πόσο αγράμματος πολιτικά είσαι, …και πόσο μορφωμένος διανοούμενος άνθρωπος είναι εκείνος που είναι μπολιασμένος με την κομουνιστική αντίληψη της ζωής.

Το ΚΚΕ, σου κάθετε στο μάτι γιατί είσαι ασυνείδητος σαν άνθρωπος, αν δεν αλλάξεις, …να είσαι βέβαιος ότι θα αποστραβωθείς. (αυτό το θυμάμαι από τη μάνα μου) και η μάνα δίνει πάντα αγάπη, (…)

Γιαυτό: ξεστραβώσου, μάθε ποιος είσαι!  Αξίζει να βοηθηθείς, η ζωή δεν είναι μόνο εξυπναδούλες και παπαγαλίσματα εκ μεταφοράς, η ζωή έχει αξία αν ξέρεις και γιατί ζεις.

Αλλιώς είσαι φτερό στον άνεμο, είσαι μια πατάτα που αν δεν γνωρίζεις τον τρόπο να την συντηρείς, θα βρωμίσει! και η πατάτα βρωμάει απαίσια. (αυτό θα το διαπιστώσεις σύντομα.) (Δεν ευελπιστώ ότι θα σου γίνει δίδαγμα) αλά ποτέ δεν ξέρεις, δεν γνωριζόμαστε άλλωστε, γιαυτό δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να είμαι απόλυτος απεναντι σου, άλλωστε δεν θέλω να σε χαρίσω, να σε κερδίσω θέλω.  Εκτός και αν είσαι επαγγελματίας προβοκάτορας, αλά και για αυτόν κάτι υπάρχει, φτάνει να θελήσει  να εξανθρωπιστεί!

Κρίμα δεν είναι αφού και αυτός ως άνθρωπος γεννήθηκε? (…)  Η συνταγή είναι περίπου η ίδια,  είναι θέμα ταυτότητας: αν το προσπαθήσεις αυτό, μέρα με τη μέρα, θα βλέπεις ποιο καθαρά τα πράγματα, θα δεις ότι σαν και σένα ασυνείδητη άνθρωποι,  πρωτοεμφανίστηκαν  από τότε που οι κοινωνίες εγκατέλειπαν βίαια τον κομμουνιστικό τρόπο ζωής.

Πολλούς αιώνες πριν! Αμφιβάλω ότι  το γνώριζες αυτό, γιατί αν το γνώριζες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είσαι επικίνδυνος! Τώρα ξέρεις, έχεις ταυτότητα, δεν θέλω να με ευχαριστήσεις, να μελετήσεις θέλω. Για σου.

Ακολουθεί αυτούσιο το αρθρο: 
   


Οι “ξοφλημένοι”…

Έχει και τα καλά του το Μνημόνιο. Καταπίνει πολιτικούς, τους απαξιώνει σε χρόνο dt. Ευλογία είναι αυτό. Δείτε για παράδειγμα πόσα χρόνια έσερνε ο Καρατζαφέρης τον λαικισμό του από κανάλα σε κανάλα. Χρειάσθηκαν κάτι μήνες συγκυβέρνησης για να απαξιωθεί εντελώς, να ξεφουσκώσει, ένας….

παραγινωμένος πολιτικός πελτές. Το φαινόμενο Καρατζαφέρη δείχνει βέβαια και τον πολιτική μαλθακότητα στην οποία βούλιαζε για χρόνια η κοινωνία μας. Παρακολουθούσαμε αποχαυνωμένοι έναν ρήτορα, εκ του προχείρου, ο οποίος είχε μαζέψει δίπλα του ένα τσούρμο πολιτικούς τυχοδιώκτες να κερδίζει διαρκώς έδαφος και παρουσία στη βουλή.

Είχαμε φθάσει σαν πολίτες σε τέτοια προσωπική σύγχυση που δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το αυτονόητο. Τους καιροσκόπους, τους πολιτικάντηδες, εκείνους που γυαλίζει το μάτι τους για αρπαχτή. Και τέτοιοι δυστυχώς υπάρχουν σ’ όλα τα κόμματα-όχι μόνο στο ΛΑΟΣ.

Μόνο που όλους αυτούς εμείς τους στείλαμε στη βουλή. Εγώ κι εσύ που σήμερα τους λοιδορούμε. Εμείς, οι πολίτες, δεν είχαμε την ωριμότητα να επιλέξουμε με σοβαρότητα τους εκπροσώπους μας. Στείλαμε στη βουλή έναν απίστευτο συρφετό, δίχως αξιολόγηση, δίχως κριτήρια: από cover girls έως συνδαιτημόνες τοκογλύφων και από αχυρανθρώπους της σκοτεινής διαπλοκής έως μέντιουμ, αστρολόγους και σεξολόγους.

Στείλαμε ανθρώπους που εγκατέλειπαν στις κρίσιμες ψηφοφορίες τα έδρανα της βουλής και με την ίδια ευκολία πουλούσαν την ψήφο τους σε συμφέροντα πάσης φύσεως.

Την γύμνια αυτού του πολιτικού πληρώματος έρχεται να αναδείξει βίαια η κρίση, η ανέχεια, το οικονομικό τέλμα. Μαζί και τη γύμνια της προσωπικότητας καθενός από μας.

Αρκεί να καθίσει κανείς σε πολυσύχναστα μέρη και να κόβει φάτσες. Να δει έναν έναν ξεχωριστά τους περαστικούς. Σπάνια θα περάσει από μπροστά σου μια έξυπνη φάτσα, ένα σπιρτόζικο βλέμμα. Οι περισσότεροι παραμιλάνε ενώ από τους υπόλοιπους η ανοησία ξεχειλίζει. Ρατσιστικό ακούγεται αυτό. Μόνο που είναι ο δικός τους ρατσισμός, ο ρατσισμός της ηλιθιότητας που πληρώνουμε όλοι: Η ψήφος τους μετράει το ίδιο όσο και η δική σου στη κάλπη.

Αφήσαμε για το τέλος την ανεκδιήγητη Παπαρήγα. Χρειάσθηκε το Κίνημα της Πατάτας για να ξεγυμνώσει τον προσωπικό της σταλινισμό, την ανεπάρκειά της, το μίσος για οτιδήποτε δεν ελέγχει η ίδια, για ότι την ξεπερνάει.

Η γαντζωμένη την εξουσία Παπαρήγα, ο βερμπαλιστής Καρατζαφέρης, ο ολίγιστος Παπανδρέου, είναι οι πρώτοι πολιτικοί αρχηγοί που βγήκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας του Μνημονίου. Ακολουθούν με φόρα οι Σαμαράς και ο (μάλλον) τελειωμένος Βενιζέλος._________________________________

Τι μας προτείνει? όλοι το ίδιο είμαστε λαός και κολωνάκι. Μόνο που μόλις φτάνει στο στόχο, δεν φτάνει το ψέμα με την πατάτα, μπορεί να το έχει ακούσει όπως το έδωσαν να το ακούσει αυτοί που (τον την) έχουνε κουρδίσει και νομίζει (ο η) αφελείς ότι τους πολεμά! Δεν νομίζω ότι είναι αφελείς, αλλάζει και το ύφος και μαζί με αυτό είπε και το ανέκδοτο! ότι το (‘’κίνημα’’) της πατάτας ξεγύμνωσε το ΚΚΕ. Νομίζω απάντησα στην αρχή, δύο λόγια για την πατάτα και τι άκουσα στη τηλεόραση από την κα Παπαρήγα όταν την ρώτησε ο δημοσιογράφος, είπε: καλά κάνουν οι αγρότες και κάνουν αυτό που κάνουν, αλά δεν φτάνει, γιατί και αυτό θα ξεφουσκώσει όπως ξεφούσκωσε και το κίνημα της πλατείας. Μήπως αυτό είναι ψέμα? Και συνεχίζει: το σωστό είναι, αγρότες, εργάτες, μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, όλοι μαζί να αγωνιστούν, (είναι λάθος?) και να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ που λέει ο πλούτος που παράγει ο λαός να γίνει λαϊκή περιουσία και κτλ, αναλύει το πρόγραμμα.  Μήπως δεν είχε το δικαίωμα?

Προσωπική μου άποψη, ξεκάθαρη η θέση της κ Παπαρήγα. Και μια απορία: τι έπαθαν ξαφνικά όλοι αυτοί που έχουν οδηγήσει τα πράγματα ως εδώ, να κάνουν παινέματα στους αγρότες, ακόμη και ο Σκανδαλίδης από την θέση του αρμόδιου υπουργού?... δεν βρωμάει λίγο πατάτα!

Και ένα τελευταίο προς κάθε αιθεροβάμονα: αν λέω, αν, ο χοντρέμπορος ζητήσει να αγοράσει την πατάτα στην τιμή που την πουλάει ο αγρότης στον καταναλωτή σήμερα, θα την πουλήσει σε αυτόν ο αγρότης, ναι, η όχι? και ποιες θα είναι οι συνέπειες με δεδομένο ότι η αγορά είναι ελεύθερη ως προς την τιμή πώλησης του προϊόντος? η απάντηση δική σας.

Ή το άλλο, αν βγάλει στην αγορά ο χοντρέμπορος εισαγόμενη πατάτα και την βάλει σε τιμή πολύ μικρότερη του παραγωγού, ποιος θα επικρατήσει στην αγορά? ο αγρότης? είναι προφανές ότι θα επικρατήσει ο χοντρέμπορος.

Άλλωστε με αυτή την μέθοδο δεν εκτόπισαν οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων τα μικρά οικογενειακά καταστήματα. Με αυτή την μέθοδο δεν εκτοπίστηκαν διάφοροι παραγωγική κλάδοι της χώρας μας από της πολυεθνικές?

Οι αγρότες είναι χαμένοι με διαδικασία fast track! και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.  

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου