Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο υπουργός που διάβασε το μνημόνιο, ε, και.....


Μιλτιάδης Παπαϊωάννου , άφησε σαφείς αιχμές κατά του συναδέλφου του Μιχάλη Χρυσχοΐδη, και την δήλωσή του ότι δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο.


Μιλώντας στη ΝΕΤ, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος διάβασε το μνημόνιο. «Αλλοίμονο, αν ένας βουλευτής δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο, πόσο μάλλον ένας υπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε και στις ευθύνες που είχε ο πρώην Πρωθυπουργός στην διαχείριση της κατάστασης. Ανέφερε πως «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μόνος Πρωθυπουργός που ανέλαβε τις ευθύνες του εμπράκτως».

Όσον αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα, και για το αν θα περάσουν τα σκληρά μέτρα, ανέφερε πως «πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, και κατά συνέπεια ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Σάββατο 28/1/2012



Ερώτηση:

Κύριε υπουργέ: αν δεν κατάλαβα καλά παρακαλώ να με διορθώσετε,  …και για να γνωρίζετε ποιόν έχετε απέναντι σας, πρόκειται για έναν συνταξιούχο του ΙΚΑ και μάλιστα όχι από τους ποιό φτωχούς, υπερβαίνει η σύνταξη μου τα 1000 ευρώ. Ζω πλουσιοπάροχα, ξέρετε εσείς τι αξία έχει αυτό το χιλιάρικο, …υποθέτω εσείς θα είστε ποιο εξοικειωμένος με το είδος.

Άλλο το γνώρισμα του ενός χαρτονομίσματος, που μέχρι να το χορτάσει το μάτι εξανεμίζεται και άλλο να έχεις περισσότερα του ενός, εσείς φαντάζομαι θα έχετε περισσότερα, άρα περισσότερη χρίση περισσότερη γνώση.

Κύριε υπουργέ: επαναλαμβάνω αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε.

Δηλώσατε δημόσια πως εσείς διαβάσατε το μνημόνιο το οποίο βεβαίως απαιτεί σκληρά μέτρα, αλά μόνο έτσι θα σωθεί το δημόσιο συμφέρον.

Ωραία ακούγεται, αλά στην πράξη άλλο προκύπτει, …όταν λέτε δημόσιο συμφέρον πως το εννοείτε; γιατί εγώ άλλα βάζω στο μυαλό μου…

Νομίζω ότι μας υποτιμάτε κύριε υπουργέ, μας υποτιμάτε πολλαπλά, θα έλεγα ολότελα σαν ανθρώπινη οντότητα

 Δεν νομίζετε ότι παίζετε με της λέξεις, ότι ΒΙΑΖΕΤΕ την εθνική και μητρική μας γλώσσα; τι άλλο μπορεί να σημαίνει η λέξη δημόσιο συμφέρον: (από το να μην θιγεί η αξιοπρέπεια των πολιτών που ζουν στον ίδιο τόπο;) με ότι αυτό συνεπάγεται: την φτώχια, την  εξαθλίωση κτλ.

 Εσείς με το μνημόνιο το οποίο έχετε διαβάσει μας οδηγείτε στα τάρταρα και το κάνετε συνειδητά. Αυτό μας λέτε και βάζετε μπροστά από το προμελετημένο έγκλημα, την φράση: (δημόσιο συμφέρον,) έλεος κύριοι, διαβασμένοι και αδιάβαστοι, βάλτε επιτέλους όρια στα λόγια και στις πράξεις σας.

Κύριε υπουργέ: έχω μια καλή ιδέα, να διορθώσουμε τα πράγματα: απορώ πως δεν σας πέρασε από το μυαλό, αλά, τι λέω, που μυαλό με τόσες ασχολίες, το διάβασμα μόνο, του κακού (κακού;) μνημονίου είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος την πίεση του χρόνου, …και πιστέψτε με, σας κατανοώ.

Η πρόταση μου κύριε υπουργέ είναι νομίζω απλή, τόσο απλή που για να καταλάβετε ότι την έχουμε συζητήσει σε πολλά καφενεία, …και απλή άνθρωποι σαν και μένα, την βρίσκουν πολύ σωστή κατανοητική και δίκαια.

Να, κύριε υπουργέ, …απορούμε: να, τότε, όταν αναλάβατε την κυβέρνηση από τη δεξιά, …και ενώ  ξέρατε ότι τα λεφτά υπάρχουν, …τα λεφτά δεν υπήρχαν! …γιατί δεν ανοίξατε τους λογαριασμούς, να δείτε που τα έδωσε η δεξιά;

Και η πρόταση συνοδευόμενη με την απορία: γιατί δεν κάνατε αμέσως ένα νόμο και να ζητήσετε να επιστραφούν αυτά τα λεφτά που υπήρχαν, …και τώρα δεν υπάρχουν, εύκολο δεν ήταν κύριε υπουργέ; Ήταν πολλά τα λεφτά, …και φρέσκα!

Γιατί κυνηγήσατε εμάς με τα ψιλά, τα κέρματα, τα μπαγιάτικα, μήπως από συνήθεια είπατε έτσι και αλλιώς ήμαστε φτωχοί, τι πειράζει να γίνουμε φτωχότεροι;

Λογικό για αστική νοοτροπία, έτσι σκέπτεται ο χορτάτος, σαν την Μαρία Αντουανέτα, που οι νηστική ζητούσαν ψωμί και εκείνη απορούσε γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι!

Εσείς όμως γνωρίζετε τη διαφορά γιατί δεν κατάγεστε από οικογένεια ευγενών, απλά υπηρετείτε την αστική δημοκρατία, εκτός και αν υπάρχουν και λόγοι άλλοι που δεν συνάδουν ούτε με την αστική δημοκρατία; (εσείς ξέρετε!)… 

Αυτή είναι η πρόταση, πρόταση λαϊκή, μην ξεχνάτε ότι το καφενείο είναι το λαϊκό κοινοβούλιο, δεν ζητάμε πολλά, την αντικατάσταση του νόμου ζητάμε.

Να πληρώσουν αυτοί που τα πήρανε, τα αυγατίσανε, γίνανε πάρα πολλά και δεν βρίσκουν τόπο να συνεχίσουν το αβγάτισμα.

Και έχουν την απαίτηση να απαξιωθεί ο κόπος και ο ιδρώτας μας, τα σπίτια μας τα χωράφια μας τα μαγαζιά των παιδιών μας, να τα πάρουν όλα και όσο γίνεται φτηνότερα.

Να δουλεύουν τα παιδιά μας ήλιο με ήλιο, κυνηγώντας τετράωρα και δίωρα, σαν αυτά που διαβάσατε και εφαρμόζετε.

Άλλωστε είναι γραμμένα στα προγράμματα σας και το κρύβετε από το λαό, το δήλωσε ο ΓΑΠ στο υπουργικό σας συμβούλιο πριν πάρει εντολή παραίτησης, σαν πρωθυπουργός. Σας είπε ότι τα μέτρα είναι μέτρα που κατά 90% εκφράζουν το πρόγραμμα σας, το πρόγραμμα  του Πασόκ.

Και για να μην αδικήσουμε και την Νέα Δημοκρατία, το ίδιο πρόγραμμα έχει και αυτή. Κάποιες περισπωμένες μπορεί να ενδιαφέρουν, αλά έτσι και αλλιώς η περισπωμένη αποτελεί παρελθόν, δεν έχει καμιά αξία πια.

Όπως και το άκουσμα της λέξης δεξιά το εκφυλίσατε, αυτό σας το αναγνωρίζω, η δεξιά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, …εκτός και αν κρυφά σας κλείνει το μάτι.

Σκεφτείτε σε περίοδο κρίσης καταφέρατε και την «συρρικνώσατε» στο 30%, αν δεν υπήρχε η κρίση σίγουρα θα την είχατε βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Τι να πρώτο θυμηθεί κανείς από την πολιτεία σας….   

Έχετε κουράσει με της φάρσες σας, πριν από 23 χρόνια, σας απειλούσε ο διορισμένος από σας στον ΟΤΕ Τόμπρας, σας έλεγε: όποιος τολμήσει να με αγγίξει θα μοιράζω κασέτες στην ομόνοια! Ήταν το σκάνδαλο του ΟΤΕ τότε, (παρακολουθήσεις, Κοσκωτάς, κτλ) 

Σήμερα ένας άλλος πάλι δικό σας άνθρωπος, αυτή τη φορά στα οικονομικά, ο κύριος Καπαρέλης, αυτός δεν απειλεί, δηλώνει ότι αν ανοίξει τα χαρτιά του,… θα «τινάξει» τη βουλή στον αέρα! ε, νισάφι πια, σταματήστε όχι άλλο κάρβουνο!

ΥΓ όσο για το διάβασμα ή όχι του μνημονίου, δεν χρειάζεται να το διαβάσετε, είναι γραμμένο στα προγράμματα σας. Όπως ακριβώς υπαγορεύει η αλαζόνα συνθήκη του Μάαστριχ.       

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου