Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Πρός την Εκκλησία της Ελλάδος


Μακαριότατε είναι πλέον καιρός η εκκλησία να αλλάξει μετερίζι, αρκετούς αιώνες η εκκλησία συναγελάζεται με τους εκμεταλλευτές του κοσμάκη, από την εποχή που ο  δούλος του θεού ήταν και δούλος του αφέντη! Τι σύμπτωση και αυτή Μακαριότατε; Εσείς  το γνωρίζετε καλύτερα, εγώ δεν έχω ιδική γνώση περί του θέματος παρά μόνο κάποια συμπεράσματα ιστορικά και με βάση αυτά σας καταθέτω την σκέψη μου.

Μακαριότατε γνωρίζω την δυσκολία, θα συναντήσετε μεγάλες αντιστάσεις πρώτα στο χώρο σας, αλλά και από το πολιτικό προσωπικό που χρόνια τώρα εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας τρωκτικών.

Δεν είστε όμως μόνος, σας διαβεβαιώνω ότι: αν πιστεύετε στην αγιοσύνη, θα είστε ο πρώτος άνθρωπος που θα Αγιάσει πλέον ιστορικά!

Προτείνω: αντί εράνου υπέρ φτωχών συσσίτια, κτλ,  να απευθύνετε πρόσκληση προς τον λαό, όπου την Κυριακή να πάει στην εκκλησία της ενορίας του, για  να ακούσει. Να ακούσει από τους ιερείς, την  κατόπιν εντολής σας, αλήθεια και μόνο την αλήθεια!

Μακαριότατε οι καιροί είναι δύσκολοι, το σύστημα που ζούσαμε έχει κλείσει τον κύκλο του, ότι είχε να δώσει το έδωσε, τώρα κανιβαλίζει και αυτό είναι κολάσιμη πράξη. Έχουν αλλάξει οι καιροί που αφόριζαν οι προκάτοχη σας  τους ανθρωπιστές και δημοκρατικούς ανθρώπους, είναι καιρός να αφορίσετε τους έτσι και αλλιώς αφορισμένους στην συνείδηση των αγνών τίμιων και κουρασμένων ανθρώπων! Των ανθρώπων που έχουν πιστέψει σε αυτό που εσείς αντιπροσωπεύετε!  Ελάτε μαζί μας να γνωρίσετε τον πλούτο της φτώχιας, το μεγαλείο της αληθινής αλληλεγγύης! Ελάτε μην αφήνετε την ιστορική ευκαιρία, πάρτε μέρος σε αυτό που έτσι και αλλιώς θα αλλάξει. Ελάτε  να πούμε επιτέλους την Αλήθεια!

 Να αφυπνίσουμε!

2 σχόλια:

  1. Αν ο Μακαριοτατος επιθυμούσε να ξυπνήσει ο λαός απο το λήθαργο, τότε θα αυτοκαταργουσε τον εαυτο του και την ´´παρεά´´ του... Πως όμως θα μπορούσε όλη αυτή η αγέλη να επιβιώσει πραγματικά σε έναν αληθινό κόσμο χωρίς τους μεγάλους σταυρούς και όλα αυτά τα φρού φρού? αυτός είναι ο λόγος που βολεύονται και βολεύουν αλλήλους τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πάντα ρει…
    Η ζωή ποτέ δεν ήταν στάσιμη, κινείται όμως αργά, τόσο αργά που είναι πράγματι δύσκολο να το δουν όλοι οι άνθρωποι,… οι λόγοι είναι πολλοί και ο καθένας έχει το δικό του λόγο,… κοινή συνισταμένη, είναι: ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πολλοί! και έχουν να δώσουν λίγα! Ακριβώς τόσα όσα, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, από αυτά που έχουν κατανοήσει από τη ζωή και την πορεία της,… ως προς το να αλλάξει η ζωή για το δικό τους συμφέρον!...
    Αυτοί που διακρίνουν την κίνηση της ζωής, είναι οι λίγοι. Από τους λίγους, οι πολλοί δεν θέλουν να αλλάξει το σήμερα, βολεύονται έτσι!
    Οι λίγοι από τους λιγότερους, επιμένουν να δείχνουν το δρόμο, δρόμος δύσκολος, ανηφορικός, τόσο ανηφορικός που καμιά φορά τα βήματα πάνε και πίσω! (…) έτσι ανηφορικά, και με λίγο ίσωμα, που και που, φτάσαμε μέχρι εδώ. Αρκεί μόνο να σταθεί κανείς στ’ αγνάντι της ζωής και να κοιτάξει πίσω….
    Αυτό μπορεί να το κάνει ο όποιος δίποτε! όποιος δεν ξέρει το δρόμο για το αγνάντι,… και μόνο ότι θα το θελήσει, έχει κάνει το μεγάλο άλμα!
    Όσο για τους άλλους τους γνώστες, που στρουθοκαμηλίζουν βολεμένοι!... αν κοιτάξει και κάποιος από αυτούς πίσω του,… που ξέρεις! μπορεί να ξυπνήσει μέσα του αυτό που φαίνεται απέξω! ο άνθρωπος! …Αυτό θέλουμε και εμείς, πάση θησεία! Τον άνθρωπο για τον άνθρωπο! Κυριολεκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή